Težak udarac Camorri: Talijanska policija uhitila mafijašku kumu Raffaellu D´Alterio

TALIJANSKA policija sinoć je u Napulju uhitila 46-godišnju Raffaellu D'Alterio, mafijašku "kumu" u klanu Pianese-D'alterio, koji djeluje u sklopu zloglasne Camorre.

U seriji noćnih racija talijanskih karabinjera, osim Raffaelle uhićeno je još 65 osoba, a svi su mahom osumnjičeni za "mafijaške poslove" - iznudu, pljačku, krijumčarenje narkotika i ilegalno posjedovanje oružja.

Raffaella D'Alterio, poznata pod nadimkom "velika mačka", preuzela je vođenje klana 2006. godine, kada je ubijen njen suprug Nicola Pianese, od strane suparničkog klana.

Tri godine kasnije i nju su pokušali ubiti zavidni mafijaši koji su od nje željeli preuzeti kontrolu nad lukrativnim narko kartelima u južnom Napulju, prenosi The Telegraph. Osim nje tada je ustrijeljen i njen sin, ali su oboje preživjeli. Očito je čitava obitelj sklona mutnim poslovima, jer je i njena kći Caterina također u prošlosti uhićivana zbog povezanosti s organiziranim kriminalom.

Zahvaljujući novim talijanskim zakonima o dokazivanju podrijetla imovine, policajci su odmah konfiscirali imovinu svih uhićenih i osumnjičenih, uključujući njihove kuće, automobile, trgovine i bankovne račune.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.