Tisuće okupljenih u Sarajevu oprostilo se od Sulejmana Tihića: "Odlazak tolerantnog i hrabrog političara"

Foto: FAH

POVODOM smrti Sulejmana Tihića, danas je u zgradi Parlamentarne skupštine BiH održana komemoracija, piše klix.ba. Ispred Skupštine okupilo se nekoliko tisuća ljudi koji su se došli oprostiti od preminuloga Tihića.

Pogrebnu molitvu vodio je Husein Kavazović.

"U ovom trenutku ovdje ispred Skupštine BiH opraštamo se od našeg predsjednika pokojnog Sulejmana Tihića. Vi, njegova porodica, šira rodbina, prijatelji i svi oni koji su ga poznavali, živjeli ste i radili s njim. Kao što u našem životu uvijek bude lijepih, ali i onih drugih trenutaka, vrijeme je da se sa njim oprostimo", rekao je Kavazović.

Okupljeni građani oprostili se od Tihića


Nakon pogrebne molitve s klanjanjem kroz grad je prošla kolona vozila s otvorenim lijesom. Okupljeno mnoštvo oprostilo se od Sulejmana Tihića.

Na komemoraciji se pojavio i Martin Raguž, predsjednik HDZ-a 1990.

Raguž: Pamtit ćemo ga kao velikog čovjeka

"Iskazujem duboku žalost povodom prerane smrti Sulejmana Tihića. Pamtit ćemo ga, prije svega, kao velikog čovjeka i domoljuba, ali i kao državotvornog političara koji je zasigurno dao velik doprinos u demokratizaciji društva u BiH. Bio je političar koji je svoje volio, a tuđe poštivao", rekao je Raguž te izrazio sućut porodici, prijateljima i stranačkim kolegama Sulejmana Tihića, prenosi kix.ba.

"Radio je za svoju zemlju hrabro i posvećeno. Izgubili smo važnog političara koji se isticao tolerantnim karakterom", stoji u izvješću koje je turska ambasada u Sarajevu objavila povodom Tihićeve smrti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.