U New Yorku napadnuta iranska delegacija, Ahmadinedžad kazao kako ipak voli ovaj grad

ČLANOVI iranske diplomatske delegacije danas su napadnuti u New Yorku dok su išli iz hotela prema sjedištu UN-a. Glasnogovornika iranskog ministarstva vanjskih poslova Ramina Mehmanparasta i njegove kolege napali su pristaše zloglasne organizacije Mujahedin-e Khalq (MKO), javlja Press TV.


MKO je organizacija koja se u Iranu, a i u nekim drugim dijelovima svijeta vodi kao teroristička organizacija. Poznati su po tome što su se borili na strani Iraka tijekom iransko-iračkog rata. Pristaše MKO-a su ispred zgrade UN-a održali antiiranski prosvjed, a potom su napali iransku delegaciju. Policija je u zadnji čas reagirala i na koncu zaustavila napad kako ne bi došlo do većih ozljeda i posljedica. Međutim, niti jedna osoba na kraju nije uhićena zbog napada na iransku delegaciju.


Ahmadinedžad voli New York

Iako je SAD direktno odgovoran za sigurnost svih diplomata tijekom zasjedanja Opće skupštine UN-a, iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinedžad nije želio kritizirati američke vlasti, već im je, na određeni način, pružio ruku pomirenja. Dapače, zahvalio se policiji i službama sigurnosti, a građanima New Yorka se u ime svih koji sudjeluju na zasjedanju UN-a ispričao zbog remećenja njihovog načina života.


Kazao je kako sa svojih putovanja u New York nosi samo lijepe uspomene, ali je izrazio žaljenje što nije imao više prilike za upoznavanje s običnim građanima, za koje smatra kako "imaju sjajan duh i visoke moralne standarde". "S nekim smo udrugama, organizacijama i institutima ovdje uvijek imali ugodne susrete.

Frajer ili životinja?

Iako se Ahmadinedžad ovom gestom pokazao kao frajer, takvog mišljenja nije bio bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani. Tijekom govora na antiiranskom skupu Giuliani je Ahmadinedžada prozvao ni manje ni više nego - životinjom!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.