U Splitu počelo suđenje za aferu Pet zvjezdica, Štrok i dalje tvrdi da su Žeravica i Kralj tražili novac!

Foto: Vojko Bašić/Cropix

GORAN ŠTROK svjedočio je danas na splitskom Županijskom sudu na početku suđenja akterima afere Pet zvjezdica, Ivi Žeravici, pomoćniku predstojnika Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Antunu Kralju, direktoru trgovačkog društva Konel d.o.o. USKOK ih tereti da su tijekom 2007. godine od Štroka tražili 320 tisuća eura kako bi mu osigurali izdavanje dozvola za hotel Bellevue u Dubrovniku. Kralj je bio podizvođač, a Žeravica je trebao izdati uporabnu dozvolu. Štrok novac nije dao, nego je slučaj prijavio USKOK-u.

Štrokovi snimci nelegalni

USKOK je optužnicu digao još 2008. godine, no došlo je do problema s legalnošću prikupljenih dokaza, odnosno, snimaka koje je napravio Štrok. Na kraju je Vrhovni sud odlučio da su nezakonito te su izdvojeni iz predmeta i ne mogu se koristiti na suđenju.

Štrok je i danas ostao pri svemu što je rekao u istrazi. Tvrdi da su Kralj i Žeravica tražili novac za dozvole. Premda su ga branitelji nastojali poljuljati u iskazu, Štrok je ostavio uvjerljiv dojam na sudsko vijeće kojem predsjeda sudac Damir Romac.

Uz tatu Kralja, na optuženičkoj klupi se nalazi i njegov sin Antoan, ali njemu ne sude za reket Gorana Štroka.

Montgomery zauzet obavezama u inozemstvu

Suđenje se nastavlja sutra. William Montgomery, bivši američki veleposlanik u RH i član Nadzornog odbora Jadranskih luksuznih hotela u vlasništvu Gorana Štroka ispričao se sudu obavezama u inozemstvu pa će svjedočiti nekom drugom prigodom. Inače, osim Štroka nema drugih neposrednih svjedoka reketa. Svi o tome znaju po onome što im je on ispričao. Optuženi tvrde da nisu krivi i da Štrok laže.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.