U Srbiji brutalno pretučen novinar koji istražuje korupciju: Netko se osjetio ugrožen

Foto: Twitter

DVOJICA napadača pretukla su metalnim šipkama novinara Ivana Ninića (27) sinoć oko 23.30. Ninić, istraživački novinar i član Udruženja novinara Srbije, rekao je da su ga napadači brutalno pretukli te da je napad prijavio policiji.

"Dok sam zaključavao auto na parkingu u povratku iz grada vidio sam dvojicu mladića od oko dvadesetak godina kako sjede na stepeništu kod zgrade. Imali su na sebi trenerke, ali sam im vidio lica jer sam krenuo ka ulazu u zgradu i prošao pored njih. Policiji sam opisao kako izgledaju. Kada sam ih zaobišao, čuo sam da nešto šuška u grmlju i tada sam vidio da odatle vade dvije metalne šipke. Napali su me i brutalno me udarali. Sada imam podljev ispod oka, modrice na butnoj kosti i povredu desnog ramena. Policiji sam dao sve smjernice i rezimirao svoje novinarske aktivnosti u posljednjih deset godina koliko na dnevnom nivou istražujem korupciju”, rekao je Ninić za UNS.

Istražuje kabinet srpskog predjsednika Tomislava Nikolića

Ninić je u ožujku ove godine osnovao nevladinu organizaciju "Centar za vladavinu prava" na čijoj stranici planiraju objavljivati istraživačke priče.

"Trenutno radimo dvije posebno zanimljive priče koje mogu mnogo utjecati na političku elitu u Srbiji. To je priča o kabinetu predsjednika Tomislava Nikolića i priča o prebacivanju državnog novca za financiranje Socijalističke partije Srbije. Do sada smo poslali više od 100 zahtjeva za pristup informacijama od javnog značaja i može se pretpostaviti da se netko zbog toga osjetio ugroženim", komentirao je pretučeni novinar.

Udruženje novinara Srbije  očekuje od nadležnih da što prije otkriju počinitelje, dodavši kako ovaj napad ima veze s činjenicom što se Ninić bavi novinarskim poslom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.