U nesreći u Srbiji poginuli zapovjednik zloglasnih Škorpiona i njegova obitelj

Foto: slobodnaevropa.org

U TEŠKOJ prometnoj nesreći koja se dogodila jučer na cesti Sremska Mitrovica - Veliki Radinci smrtno su stradali zapovjednik paravojne jedinice Škorpioni Slobodan Medić, njegova supruga i 17-godišnji sin. Nesreća se dogodila oko 17 sati kada se vozač Renaulta zabio u Toyotu u kojoj su bili Medići. Na mjestu su poginuli.

Medić je služio višegodišnju zatvorsku kaznu, a bio je na slobodnom vikendu.

Podsjetimo, Medić je 2007. godine osuđen na 20 godina zatvora zbog ubojstva šestorice srebreničkih muslimana kod mjesta Trnovo. Osim njega na zatvorske kazne osuđeno je još nekoliko pripadnika Škorpiona: Pera Petrašević na 13 godina zatvora, Aleksandar Medić pet godina i Branisav Medić 20 godina zatvora.  Petorica "Škorpiona" teretili su se za ubojstvo Srebreničana Azmira Alispahića, Safeta Fejzića, Sidika Salkića, Smajla Ibrahimovića, Juse Delića i Dina Salihovića.

Slobodan Medić, Pera Petrašević i Branislav Medić pred Vijećem za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu optuženi su za strijeljanje šestorice srebreničkih Muslimana, 16. ili 17. srpnja 1995. godine, dok su Aleksandar Medić i Aleksandar Vukov okrivljeni za pomaganje u egzekuciji.

Optužnica je, podsjećamo, podignuta na osnovi videosnimki egzekucije, koje su prvi put prikazane na suđenju Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom 2005., a šesti počinitelj tog zločina identificiran na snimci, Slobodan Davidović, u Hrvatskoj je već osuđen na 15 godina zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.