U potrazi za milijunima fra Šime policija pretražila stan i jahtu njegove prijateljice bankarice

I DALJE traje potraga za nestalim milijunima fra Šime Nimca. Gdje je skrio gotovo 10 milijuna kuna od prodaje zemlje u Baškom Polju i dalje je misterij. Policija je danas u Biogradu pretražila jahtu Lucky Me, koju je njegova prijateljica bankarica nabavila nakon što je transakcija za zemlju prošla upravo preko njene banke. Policija je pretražila i njezin stan u Splitu. Koliko je poznato, ništa nije nađeno.

Zloporaba položaja

Kako smo već pisali, zasad se sumnjiči isključivo fra Šime Nimac, i to za kvalificiranu zloporabu položaja i ovlasti, dok je njegova prijateljica izuzeta od kaznenog progona, premda je evidentno da njezina uloga nije bila čisto profesionalna. Svega tjedan dana nakon što je fra Šime podigao zadnjih 4,5 milijuna kuna s računa, bankarica je sudu predala papire za rastavu braka od muža policajca. Navodno je zatražila i raskid radnog odnosa u svojoj banci, a neslužbeno doznajemo i da je uspjela pozatvarati sve svoje kredite, kojih nije bio mali broj. 

Zašto je Nadbiskupija šutjela tri mjeseca?!

Unatoč traženju Državnog odvjetništva, nad fra Šimom nije određen istražni zatvor, nego mu je samo oduzeta putovnica. Slučaj je delikatan jer se očito radi o frakcijskim borbama unutar franjevačkog provincijala Presvetog Otkupitelja, o čemu je i fra Šime nešto kratko rekao. Ulogu Nadbiskupije splitsko-makarske također bi trebalo istražiti, jer su o prodaji zemljišta znali, ali nisu ništa poduzeli. Tek kada su mediji otkrili priču, odlučili su prijaviti fra Šimu i sudski pokrenuti postupak da se ugovor s kupcem, tvrtkom Sunčani Bast, raskine ugovor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.