U sudnici pokazani nož kojim je ubijena Selena, Edijevi dresovi, ruksak, krvavi ručnik...

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

NASTAVLJENO je suđenje Ediju Mišiću, optuženom za teško ubojstvo Meksikanke Selene Macedo. Nakon što je na prošloj raspravi saslušao brata ubijene i oca optuženog, sudac Vlado Živaljić danas je nakanio pregledati sve dokaze.

Garnitura noževa, dresovi Milana...

Tako su danas u velikoj dvorani splitske Palače pravde pokazani nož kojim je ubijena Selena, ali i ostali noževi iz garniture koja je zaplijenjena kod Mišićevih, čuveni dres Milana s natpisom Reksi, ali i još devet drugih dresova iste momčadi te dres brazilske reprezentacije, ruksak, ljepljive trake, Selenina japanka, šešir...

Neugodan posao

Stvari su izuzete gotovo prije godinu dana pa pregledavanje dokazne građe nije bio nimalo ugodan posao.

"Pazite malo, cijeli je krvav", kazao je sudac Živaljić kada je na red za pregled došao i ručnik pun skorene krvi, nađen u Edijevom ruksaku zajedno s nožem kojim je ubijena Selena.

"Nema smisla da sve gledamo, dostao je toga kontaminirano, a ima i ubuđale hrane", zaključio je u jednom trenutku sudac Živaljić.

Posljednja fotografija

Potom su pregledane fotografije iz Seleninog fotoaparata. Prizori s ručka, Bačvica, te par zadnjih slika s Marjana. Posljednja prikazuje hrvatski stijeg na vrhu Telegrin, mjesto na kojem je ubijena Selena nalazi se svega 150 metara dalje. 

Sudac Živaljić danas će pregledati i petosatnu snimku očevida. Pretpostavlja se da želi otkloniti dvojbe oko kvalifikacije djela. Tužiteljica Julijana Stipišić inzistira, naime, na podmuklom i svirepom, tzv. teškom ubojstvu, dok branitelj Frane Gorjanc smatra da bi se moglo raditi o "običnom" ubojstvu. Razlika u sankciji je značajna, 40 i 15 godina zatvora...  

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.