Ubili najmanje 27 osoba: Pakistanske vlasti pokušavaju s tržišta ukloniti kontaminirane lijekove

PAKISTANSKE zdravstvene vlasti priopćile su kako lokalna vlada provincije Punjab pokušava s tržišta povući kontaminirane lijekove, odgovoran za smrt najmanje 27 osoba u proteklih mjesec dana, piše Reuters.

Srčanim bolesnicima državni je Institut za kardiologiju u Lahoreu podijelio tisuće doza spornog lijeka. Istražitelji smatraju da su za simptome poput teškog unutarnjeg krvarenja odgovorni komadići metala u tom smrtonosnom, umjesto spasonosnom lijeku.

U bolnice u Lahoreu zaprimljeno je više od sto osoba koje su unutar nekoliko dana od uzimanja propisane terapije počele obolijevati, a izvori iz odsjeka za zdravstvo u Punjabu za Reuters su rekli kako je stvaran broj umrlih puno veći od objavljenih službenih brojki.

Vlasti su zabranile distribuciju pet lijekova za koje se vjeruje da su kontaminirani, a policija je u vezi sa slučajem i smrtima pacijenata zasad uhitila tri osobe. Rad i proizvodnja zaustavljeni su najmanje u jednoj farmaceutskoj tvornici čije ime policija nije navela u svom priopćenju.

Kako bi istražila smrti bolesnika provincijska je vlada osnovala i posebnu komisiju, koja je zasad utvrdila kako su smrti počele u prosincu. Jedan od članova komisije rekao je da su pacijenti u bolnice počeli dolaziti sa simptomima sličnim Dengue groznici, no onda je ustanovljeno da se ne radi ot oj bolesti, i da je jedina zajednička stvar svim pridošlim pacijentima to što pate od srčanih bolesti i što su lijekove dobili od Instituta za kardiologiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.