Ubojica iz Charlestona optužen za zločin iz mržnje: "Želio je započeti građanski rat"

Foto: Charleston Police

POLICIJA u američkom gradu Charlestonu i službeno je protiv 21-godišnjeg Dylanna Roofa podigla optužnicu zbog ubojstva devet ljudi i ilegalnog posjedovanja oružja, javlja BBC.


Pred sudom se Roof mora pojaviti tijekom dana. Podsjećamo, Roof je naoružan upao u crkvu u Charlstonu, te likvidirao devet Afro-Amerikanaca, zbog čega ga se tereti za zločin iz mržnje.

Cimer ubojice iz Charlestona: Planirao je ovaj masakr pola godine

Cimer 21-godišnjaka koji je počinio zločin nad devet osoba u crkvi u Charlestonu u Južnoj Karolini kazao je jučer kako je sumnjao u to da mladić planira ubojstvo posljednjih šest mjeseci.

Dalton Tyler poznavao je Dylanna Roofa otprilike sedam mjeseci do godine dana. Roofa je posljednji put vidio prije otprilike tjedan dana te je znao da planira nešto poput tragedije u crkvi posljednjih šest mjeseci, piše ABC News.

"Palio se na segregaciju i ostale stvari. Rekao je da želi započeti građanski rat te da će učiniti nešto po tom pitanju i zatim se ubiti", kazao je cimer ubojice Dalton Tyler.

Roofa je opisao kao osobu koja je imala kompliciran odnos s roditeljima. Njegova obitelj ne želi davati izjave, jedino što su kazali novinarima jest da nikad na tu temu neće dati nikakav intervju.

Otac mu za rođendan kupio pištolj

Joseph Meek je Roofov prijatelj iz djetinjstva. Medijima je ispričao da je ubojicu vidio samo nekoliko sati prije nego što je počinjen zločin. Kad se probudio, ugledao ga je kako spava u automobilu pred njegovom kućom. Na registarskim tablicama Roofovog automobila bila je južnjačka konfederacijska zastava.


Tvrdi da se s Roofom godinama nije družio, ali nedavno su se opet povezali. "Rekao mi je da crnci preuzimaju svijet i da netko treba nešto učiniti za bijelu rasu. Kazao je da želi segregaciju između crnaca i bijelaca", kaže Meek, prenosi agencija AP.

Na Facebooku pozirao s rasističkim zastavama

Ubojičin ujak Carson Cowles otkrio je agenciji Reuters da je Roofov otac svom sinu za rođendan nedavno poklonio pištolj. Dodaje da je Roof bio miran, tih i povučen momak.

Na svom Facebook profilu Roof je nedugo prije masakra objavio fotografiju na kojoj pozira u jakni s rasističkim zastavama iz doba aparthejda u Južnoj Africi i bivše Rodezije, današnjeg Zimbabvea.
 

 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.