Ubojstvo koje je šokiralo Europu: Hoće li djevojčica otkriti ubojice kada se probudi iz kome?

FRANCUSKI detektivi istražuju u svojoj domovini i u Velikoj Britaniji stravično ubojstvo četvero ljudi u francuskim Alpama, među kojima je bio i britanski par na odmoru kod jezera Annecy.

Danas su zajedno sa britanskim policajcima pokupili otiske prstiju i pregledali kuću 50-godišnjeg Saada al-Hillija koji je zajedno sa svojom 47-godišnjom suprugom Ikbal ubijen u svojem automobilu na cesti u Francuskoj. Njihove dvije kćeri, sedmogodišnja Zainab i četverogodišnja Zeena su preživjele napad te se trenutno nalaze u Francuskoj. Istražitelji u Claygatu u Velikoj Britaniji pokušavaju dobiti "pozadinu" cijele priče, odnosno s kim je obitelj posljednje komunicirala i jesu li imali neprijatelja koji bi imao motiv za ubojstvo.

Brat demantira da se svađao oko naslijeđa

Petero istražitelja treba pričati i sa al-Hillijevim bratom koji je, prema nekim medijskim izvještajima, bio uključen u financijske malverzacije sa Saadom. AP je objavio pismo koje al-Hilli pisao dugogodišnjem prijatelju u kojem mu je objavio da su se braća posvađala oko očeva nasljedstva.

Jučer je Saadov brat Zaid samovoljno otišao u policiju u Britaniji kako bi negirao sve navode o svađi. Francuski tužitelji su kako će on prije biti ispitan kao "svjedok" nego "osumnjičeni". Britanska policija iz Surreya, gdje obitelj živi, je pomagati Francuzima u "kompliciranoj" istrazi. U isto vrijeme u Francuskoj se nastavlja istraga o identitetu treće žrtve, 74-godišnjakinji iz Švedske, za koju se vjeruje da je baka djevojčica. Švedske vlasti rade sa Francuzima kako bi se utvrdio njezin identitet. Francuski biciklist, 45-godišnji Sylvain Mollier, je najvjerojatnije slučajna žrtva napada. Policija vjeruje da se u "pogrešno vrijeme našao na pogrešnom mjestu".

Žrtva dva puta pogođene u glavu


Obdukcija je pokazala da je svaka od žrtava dva puta pogođena u glavu i druge dijelove tijela. Tužitelj Eric Maillaud je kazao France24 da vjeruje da je bilo više napadača koji su ubili četvero ljudi. Detektivi su otkrili da pokušavaju ući u trag zelenom automobilu i motociklu koje je vidio ključan svjedok blizu mjesta ubojstva u srijedu. U istragu su se uključili i talijanska i švicarska policija.

Tužitelj Maillaud se nada da će uskoro moći razgovarati sa sedmogodišnjom Zainab koja se u bolnici oporavlja od frakture lubanje i rane od metka u ramenu. Ona je i dalje u induciranoj komi, no policija kaže da joj život više nije u opasnosti. "Nadamo se da će nam moći reći što je vidjela, broj ljudi, bilo što što bi nam moglo pomoći u traženju ubojice. Njezina sestra, četverogodišnja Zeena, koja je nakon osam sati pronađena u automobilu, a skrivala se ispod majčine haljine, bi ubrzo mogla otići iz Francuske.

Rođaci djevojčica stigli u Francusku

Rođaci djevojčica su stigli u Francusku te će Zeenu posjetiti tijekom vikenda. "Članovi obitelji, muškarac i žena, zajedno sa britanskim socijalnim radnikom su stigli u Francusku", rekao je Maillaud. Policija od četverogodišnjakinje nije uspjela izvući nikakve podatke. "Ona nikako ne može pomoći istrazi", kazao je tužitelj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.