"Udomi drugoga": Akcija udomljavanja napuštenih životinja na glavnom zagrebačkom Trgu od 9 do 15 sati

Ilustracija: Shutterstock

SKLONIŠTE za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, u suradnji s udrugom Prijatelji životinja organiziraju još jednu akciju "Udomljavanje je fora" pod motom "Udomi drugoga". Akcija će se održati danas od 9 do 15 sati na glavnom zagrebačkom Trgu.

Luka Oman iz udruge Prijatelji životinja pozvao je zainteresirane građane na još jednu akciju udomljavanja. "Jednostavno smatramo da u Hrvatskoj udomljavanje treba postati fora, ali eto vidimo da s obzirom da se naše akcije itekako poprate od strane građana, da je to zaista svakim danom sve veća fora", rekao je Oman.

Akcijom "Udomi drugoga" želi se potaknuti građane da uz već jednog udomljenog kućnog ljubimca, udome i drugog. "Smatramo da time mogu spasiti jedan život, a opet svojoj životinji dati prijatelja i kada nema skrbnika doma njima će biti veselije i bit će smireniji i jednostavno, svima će biti bolje", naglašava Oman.

U Hrvatskoj i dalje postoji više napuštenih nego udomljenih životinja, a i dalje raste broj kućnih ljubimaca koji se kupuju kao artikli. "Time se zapravo sudjeluje i u okrutnosti s obzirom da su uzgajivačnice i sama trgovina životinja vrlo nemilosrdna. S druge strane se oduzima šansa onome tko čeka udomljenje", kaže Oman.

Akciji će se pridružiti udomitelji koji imaju iskustva s napuštenim životinjama. Povest će ih sa sobom na glavni zagrebački Trg kako bi dokazali da je moguće imati dvije napuštene životinje u isto vrijeme.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.