Udruga Franak nastavlja bitku protiv banaka: Prikupljaju podatke o stanju kreditnih dužnika u RH


UDRUGA FRANAK prikuplja podatke o stanju kreditnih dužnika u RH i ponašanju banaka. Udruga je pokrenula upitnik kojim će na razini cijele zemlje pokušati prikupiti što više podataka o stanju kreditnih dužnika i ponašanju banaka.


S početkom ove godine Udruga Franak krenula je u još snažniju bitku za zaštitu prava dužnika u kreditima s valutnom klauzulom. Uz to što već nekoliko mjeseci vrlo intenzivno i detaljno priprema novu tužbu protiv banaka u suradnji s "Potrošačem" - Hrvatskim savezom udruga za zaštitu potrošača, Udruga Franak pripremila je i upitnik koji će provesti na razini cijele Republike Hrvatske kako bi dobila što bolju sliku situacije dužnika u Hrvatskoj te što više detalja o problemima s kojima se suočavaju korisnici kredita. Upitnik će također odgovoriti na nekoliko ključnih pitanja o ponašanju banaka prema kreditnim dužnicima, i pružiti uvid u to jesu li banke prema istim principima tretirale sve kreditne dužnike.

U Udruzi se također nadaju da će upitnikom prikupiti što više priča o konkretnim slučajevima, što će otkriti nelogičnosti i nepravilnosti u radu banaka kad je riječ o ugovornim klauzulama, uvjetima i drugim odredbama po kojima su banke odobravale kredite. Ti će im slučajevi pomoći u pravnoj bitci koja slijedi.

Iz Udruge pozivaju sve kreditne dužnike u Hrvatskoj, i one u švicarskim francima i one u eurima, da ispune upitnik na linku ovdje i time daju svoj doprinos bitci za ostvarenje pravednijih uvjeta za sve korisnike kredita.

Pozivaju i sve one koji se do sada nisu učlanili u Udrugu da to učine ove godine. Učlaniti se može i elektronskim putem, preko web stranice Udruge.