Uhljebljivanje uzelo danak: Baldasar toliko napunio Banovinu da nemaju dovoljno stolova i stolica?!

Foto: Hina

GRADSKI kotar Lokve ostao je neki dan bez dijela inventara kojeg je pokupila Baldasarova administracija. Riječ je o namještaju kojeg je u prostor dopremio bivši HSP AS-ovac, gradski vijećnik Damir Roda Ćosić. Kako se posvađao s predsjednicom Ružom Tomašić, nije produžio najam prostora kojeg je početkom travnja preuzeo Grad Split. Baldasar je odlučio prostor vratiti kotaru Lokve, no namještaj im nije ostavio, nego ga je pokupio u Banovinu?! 

Banovina: "Racionaliziramo troškove"

Zašto ga nije ostavio kotaru, može se doznati iz odgovora Filipa Butorovića, pročelnika Službe za mjesnu samoupravu, zaštitu i spašavanje.

"Dana 2. 4. sačinjen je zapisnik o primopredaji poslovnog prostora u Šižgorićevoj 3 između dotadašnjeg korisnika HSP AS i Grada Splita, u kojem je između ostalog navedeno da se zakupniku daje rok od 2 mjeseca za iznošenje inventara i da je za tu realizaciju zadužen Damir Ćosić Roda, član predsjedništva HSP AS. Isti je izjavio da je on osobno prostor uredio i opremio inventarom te da isti neće iznositi već ga kao takvog predaje Gradu Splitu. Dana 24. 4. Služba pravne zaštite prenamijenila je prostor iz kategorije poslovnog u prostor gradske uprave i predala ga Službi za mjesnu samoupravu, zaštitu i spašavanje, odnosno, GK Lokve na korištenje. Obzirom na višekratno ponovljene izjave g. Ćosića da neće iznositi inventar, a u skladu s istekom roka iz zapisnika, Grad Split pokrenut će upis istog u svoju inventarnu listu. U cilju zamjene pojedinog dotrajalog inventara u upravnoj zgradi, isti je dijelom zamijenjen onim iz navedenog prostora (konferencijski stol, pet stolica, radni stol te dvije manje komode), a u svrhu racionalizacije troškova", napisao nam je pročelnik Butorović, koji je inzistirao na pismenom upitu i odgovoru jer da je dobio takvu direktivu. 

Baldasar prvo kupi pa upisuje

Ovdje nekoliko stvari naprosto bode oči. Prvo, kako Grad Split sklapa dogovor s Ćosićem, koji je već neko vrijeme bio na ledu kod Ruže Tomašić pa su ga suspendirali, razrješavali funkcija i slično, dok se Roda nije zahvalio i pokupio iz stranke. Zašto nisu pitali predsjednicu Tomašić, nego disidenta Rodu?

Drugo, ne možemo ne primijetiti da je Baldasar namještaj prvo pokupio pa će onda (u odgovoru piše u futuru!) pokrenuti upis u svoju inventarnu listu.

Roda: Neka vrate uzeto ili mi kompenziraju!

Treće, Roda kaže da od namještaja neće odustati, što je u suprotnosti s odgovorom iz Banovine.

"Zašto bih ja davao svoje stvari?! Ili neka mi vrate što su uzeli ili neka to kompenziraju. Ja sam namještaj platio 6.800 kuna", kaže Ćosić.

Racionalizacija po Baldasaru: Bivša tajnica SDP-a prima plaću ne zna se za što, a nema se za stolove i stolice?!

I konačno, ovaj potez s pljenidbom namještaja kotara za potrebe Banovine ukazuje da se gradska administracija pod Baldasarom toliko proširila da nemaju ni osnovno za rad, stol, stolicu...

Nevjerojatno je da se u Gradu Splitu pravdaju racionalizacijom troškova. Je li pod to spada i zaposlenje bivše tajnice SDP-a Vesne Perak Bone kao administrativne tajnice kotara bez kotara i kontakta, de facto, bez radnog mjesta?

Jesu li se Baldasar i društvo "racionalizirali" za stolom u Zrnu soli kada su sebe i ministra Hajdaš Dončića pogostili s gotovo 10 tisuća kuna vrijednim ručkom? Što reći za turističku agenciju čija je jedina svrha uhljebljivanje bivših gradonačelnikovih kolega iz Atlasa, povećanje broja službi u Banovini, angažman omiljenog SDP-ovog konzultanta Denisa Petrovića izravnom pogodbom za 225 tisuća kuna da podigne učinkovitost gradske uprave, a zapravo pronađe prostora za još koje novo radno mjesto?

Split u strahu: Tko je idući na udaru nezasitnog gradonačelnika?

Vijećnik Tomislav Prljević zapitao se prošle zime, vidjevši da nema papira za ruke u toaletu Banovine, hoće li uskoro nestati i WC papira. Kako vidimo, zabrinutost tajnika splitskog HDZ-a nije bila bez osnova. Razmjere krize u Baldasarovoj upravi nadišle su i najcrnje prognoze. Tko je mogao zamisliti da u Banovini neće biti dovoljno stolova i stolica?

Baldasar je već oteo 600 tisuća kuna umjetnicima izbacivanjem HULU-a iz Dioklecijanovih podruma, sada je navalio na kotare. Tko je sljedeći na udaru nezasitnog splitskog gradonačelnika?   

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.