Ultimatum "Prijatelja Sirije": Prekinite krvoproliće ili vas čekaju ozbiljne sankcije!

MINISTRI više od pedeset zapadnih i arapskih zemalja okupili su se danas u Tunisu kako bi od sirijskih vlasti zatražili da odmah prekinu krvoproliće koje se već mjesecima odvija na ulicama te zemlje te kako bi poslali humanitarnu pomoć građanima u okupiranim gradovima, javlja AP.

Zemlje "Prijatelji Sirije" spremne su u roku od dva dana poslati humanitarnu pomoć stanovništvu u gradovima Homs, Deraa i Zabadani, ali samo ukoliko se obustave napadi snaga režima na pripadnike opozicije.

Na konferenciji u Tunisu zemlje će odlučiti o pooštravanju sankcije kako bi se predsjednika Bashara al-Assada natjeralo da odmah prekine s krvoprolićem.

Prema nacrtu sankcija, neke od sankcija uključuju zabranu putovanja u inozemstvo za neke od važnih sirijskih dužnosnika te zamrzavanje njihove imovine. S druge strane, za zemlje potpisnice nacrta bit će zabranjena kupovina nafte iz Sirije.
 
U radu konferencije nisu sudjelovale Rusija i Kina, koje su nedavno blokirale usvajanje rezolucije o Siriji, tvrdeći da osuđuje samo vlasti u Damasku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.