Unuka od bake na sudu u Belom Manastiru traži isplatu alimentacije

KRAJEM mjeseca će se na Općinskom sudu u Belom Manastiru održati ročište u kojem maloljetna unuka od svoje bake I.J. traži isplatu alimentacije.

I.J. je kazala da je prije tri godine snaha napustila njezinog sina i s dvoje djece otišla kod drugog. "To nema nigdje. Slažem se da plaća alimentaciju, ali da to mora činiti baka, nisam nigdje čula", kaže I.J. te dodaje da sin živi s njom, nezaposlen je, a kada dobije neki novac, tada izvršava svoje obveze, piše Glas Slavonije.

"Završit ću na prosjačkom štapu"


Prema računici I.J., njezin sin je u posljednje tri godine kćeri isplatio oko 11 tisuća kuna, a sumnja kako se snaha želi "dokopati" njezine njemačke mirovine. "Nakon osam, a potom još 20 godina rada u Njemačkoj, mjesečno primam 608 eura. Budući da pola godine živim u Belom Manastiru, a pola u njemačkom gradu Tuttlingenu, od spomenutog iznosa nemam za plaćanje alimentacije", objašnjava baka i dodaje da uz takvu mirovinu u Njemačkoj traže socijalnu pomoć.

Tvrdi da je u prošlosti mnogo trošila na unuku. "Da nisam nemilice trošila na sina, snahu i unuke, kupila bih si neki stan i u njemu provodila stare dane", kaže I.J. i dodaje da će završiti na "prosjačkom štapu", ako presuda bude protiv nje. "Ako je zakon na njihovoj strani, treba ga mijenjati", kaže baka. No, obiteljski zakon kaže da "ako roditelj ne uzdržava, dijete" da su to dužni raditi "baka i djed po tom roditelju".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.