Upozorenje: Pripremite se na obilnu kišu, jak vjetar, pljuskove s grmljavinom i tuču

Ilustracija: Boris Bašić/Storm Chasers Dubrovnik, DHMZ

U UNUTRAŠNJOSTI zemlje sutra će biti umjereno do pretežno oblačno, a na Jadranu promjenljivo. Povremeno je moguća kiša, uglavnom u gorju i Slavoniji, te osobito u Dalmaciji gdje se očekuju i pljuskovi s grmljavinom, a lokalno moguće i izraženiji.

Vjetar na kopnu bit će većinom slab sjeveroistočni, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena do jaka bura, a drugdje na moru slab do umjeren jugozapadnjak i jugo. Najniža temperatura uglavnom će se kretati od 10 do 15, na Jadranu od 14 do 19, a najviša dnevna između 19 i 24 Celzijevih stupnjeva, u gorju niža.



Meteoalarm izdao je danas narančasto upozorenje za Dalmaciju zbog mogućnosti obilne kiše i pljuskova s grmljavinom te tučom i prolazno jačim vjetrom. Narančasto upozorenje označava opasno vrijeme te neuobičajene vremenske prilike s mogućim štetama pa čak i ljudskim žrtvama.

Za utorak je izdano žuto upozorenje za unutrašnjost Dalmacije, Istru, Kvarner i sjeverno primorje. Narančasto upozorenje izdano je samo za krajnji jug zemlje. Dubrovačku regiju očekuje obilnija kiša, a ponegdje su mogući izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom i prolazno pojačanim vjetrom.



U iduća tri dana očekuje se promjenljivo oblačno vrijeme. U srijedu će povremene kiše još biti u mnogim krajevima, osobito u Dalmaciji gdje se kiša očekuje i u četvrtak. U Dalmaciji su mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom.

U petak će biti sunčanije i uglavnom suho. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar, na moru umjerena do jaka bura, na jugu jugo koji će postupno okretati na sjeverozapadnjak. Očekuje nas postupno toplije vrijeme.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.