Ustavni sud Srbije ih zabranio zbog povreda prava homoseksualaca pa im stigle prijetnje smrću: 11 sudaca "osuđeno na smrt"

Ilustracija: Index

USTAVNI sud Srbije priopćio je da je dobio dopis u kojem se sucima prijeti smrću zbog zabrane organizacije "Obraz". Navodi se da je dopis prijetećeg sadržaja potpisan s "Preki sud, The Black Hand Apis".

U dopisu je navedeno da se "na osnovu zaključaka i deklaracije 'Svetskog svesrpskog saveza' u obrani srpskih nacionalnih interesa osuđuje na smrt 11 sudaca Ustavnog suda Srbije zbog zabrane organizacije "Otačastveni front Obraz". Ustavni sud ih je zabranio zbog povrede Ustavom zajamčenih prava određenim društvenim skupinama "Parade ponosa", prenio je Sud.

Kako se navodi, tom "presudom" sucima Ustavnog suda, "ako ne postupe po ovoj presudi, s obiteljima trebaju za godinu dana napustiti teritorij Srbije i naseliti se na Kosovu i Metohiji južno od Ibra, ili slijedi izrečena kazna kada se steknu uvjeti".

"Suci i njihove obitelji bit će praćeni na svakom koraku", piše u dopisu i dodaje se: "Ako neće milom, hoće silom", uz navode da "izvršenje ovog rješenja neće moći spriječiti ni srpska vojska i Dačićeva policija".

Ustavni sud je o dopisu i njegovom sadržaju obavijestio nadležne organe.

Vođa "Obraza": To je podmetanje haškog i antisrpskog lobija

Vođa zabranjene organizacije "Obraz" Mladen Obradović negirao je da ima veze s prijetećim dopisom, tvrdeći da iza dopisa stoji "haški i antisrpski lobij".

"To je nevješt falsifikat i pokušaj blaćenja srpskih rodoljuba" rekao je Obradović nakon što mu je pročitan dopis. Obradović smatra da je dopis djelo "haških i antisrpskih lobista koji pokušavaju zastrašiti suce Ustavnog suda prije odlučivanja o zahtjevu kosovskih Srba za ocjenu ustavnosti sporazuma koji je potpisao bivši šef pregovaračkog tima s Prištinom Borko Stefanović", javlja Beta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.