VIPnetu sinergija s B.netom donijela rast dobiti i prihoda, i oni gube korisnike u mobilnoj mreži

ZA RAZLIKU od Hrvatskog Telekoma (T-HT) koji je krajem travnja izvijestio o padu prihoda od 4,7 posto u prvom tromjesečju ove godine, VIPnet je danas izvijestio kako su u prvom kvartalu ove godine, zahvaljujući sinergiji s B.netom te izlasku na nova tržišta, ostvarili rast prihoda od 2,5 posto. Ipak, i njihovo izvješće dokazuje da Hrvati sve manje "vise" na mobitelima.

Prihodi VIPneta u prvom kvartalu iznose 92,5 milijuna eura. Konsolidirana dobit prije oporezivanja (EBITDA) iznosi 27,4 milijuna eura i porasla je za 9,9 posto u odnosu na prvi kvartal 2011. godine, što je rezultat povećanih prihoda i smanjenja troškova. Konsolidirana operativna dobit (EBIT) iznosi 10,6 milijuna eura. U prvom kvartalu 2012. godine VIPnet je uložio 13,3 milijuna eura u tehnologiju te energetsko-tehnološki poslovni objekt na Žitnjaku visoke razine energetske učinkovitosti, što je 54,1 posto više nego u istom kvartalu 2011. godine.

U izvješću VIPneta se navodi i kako broj korisnika u mobilnoj mreži iznosi gotovo dva milijuna i u blagom je padu od 1,9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Podsjetimo, T-HT je u svom izvješću naveo kako najveći pad prihoda bilježe upravo radi gubitaka prometa, ali i korisnika, u mobilnoj mreži.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.