Vlada pronašla ravnatelja za Fond u koji je Holy postavila optuženu Kalamburu, a Čačić želio ubaciti Jambrača

VLADA je na današnjoj sjednici razriješila dosadašnju vršiteljicu dužnosti direktorice Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Boženku Vranar te je na njezino mjesto postavila Dinka Polića.

Taj Fond je u javnosti postao poznat nakon što je bivša ministrica zaštite okoliša i prirode na njegovo čelo postavila Sanju Kalamburu. Sporno kod njezina postavljanja na tu poziciju je bila činjenica da je protiv Kalambure podignuta optužnica  i to baš zbog malverzacija u Fondu na čijem čelu je trebala biti.

Čačić u Fond želio ubaciti HNS-ovca Jambrača

Usprkos tome, ona je kod imenovanja dobila potvrdu na Općinskom sudu u Zagrebu da se protiv nje ne vodi nikakav postupak. Nakon imenovanja, Holy ju je branila te prejudicirala odluku suda riječima da ima informacije da će optužnica protiv Kalambure biti odbačena. Ubrzo nakon postavljanja je Vlada smijenila Kalamburu.

O Fondu se u negativnom kontekstu pisalo i kada je bivši pomoćnik ministrice Holy, Davor Škrlec, dao ostavku na svoju funkciju, jer je Radimir Čačić, po Škrlecovim riječima, tražio da za zamjenika direktora Fonda postavi istaknutog člana HNS-a Josipa Jambrača.

Polić dolazi iz Hrvatskih šuma

Na današnjoj sjednici je na njezino mjesto postavila Dinka Polića. U priopćenju Ministarstva zaštite okoliša stoji da je Polić za direktora imenovan nakon javnog natječaja te dobivanja pozitivnog mišljenja Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

"Novi direktor Fonda diplomirani je inženjer građevinarstva koji je od 1995. godine radio u Hrvatskim vodama u području zaštite voda i upravljanja investicijama, te vođenja složenih međunarodnih projekata", pišu iz Ministarstva te dodao da je posljednje četiri godine radio na mjestu voditelja Unutarnje vode "kojim je predviđena izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, uređaja za pročišćavanje pitke vode i druge prateće infrastrukture".

Od 2004. do 2008. godine je bio direktor i voditelj "Jadranskog projekta zaštite od onečišćenja voda na priobalnom području koji je financiran zajmom Svjetske banke", a od 2003. do 2004. radio je kao voditelj Sektora zaštite od štetnog djelovanja voda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.