Vlada razriješila Olgicu Spevec: Agencija zaprijetila Todoriću pa ostala bez šefice?

Foto:  evarazdin.hr

NA ZATVORENOM dijelu sjednice Vlade RH donesena je odluka o razrješenju dosadašnje predsjednice Vijeća za zaštitu tržišnog natjecanja Olgice Spevec te članova Vijeća Mirne Pavletić Župić i Milivoja Maršića zbog isteka mandata. Novi članovi Vijeća bit će Denis Matić, Ljiljana Pavlic i Tatjana Peroković, a Mladen Cerovac novi predsjednik, do isteka mandata na koji je imenovan kao član Vijeća. Uskoro bi o ovoj odluci trebao raspravljati i Sabor. 
 
Podsjetimo kako je krajem rujna ove godine Spevec objavila kako napušta Agenciju. Odluka o odlasku donesena je svega par dana nakon najave Agencije kako bi Agrokor Ivice Todorića morao prodati dio svog trgovačkog carstva u Hrvatskoj nakon preuzimanja slovenskog Mercatora.  
 
"On mora dosta toga prodati i morat će procijeniti je li mu važniji istup u regiju i odricanje od svega što mora dezinvestirati ili će inzistirati na tome da ne proda dovoljno, a onda Agencija neće imati nikakvo drugo rješenje nego da koncentraciju ne dopusti", najavio je tada  Mladen Cerovac iz Agencije
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.