Vladin zrakoplov poslan u SAD na remont: Troškovi veći od šest milijuna kuna

Foto: Arhiva

VLADIN zrakoplov poslan je u SAD na remont za što će Vlada izdvojiti milijun i 72 tisuće američkih dolara (oko 6 milijuna i 56 tisuća kuna).

Odluka je donesena danas na sjednici, a ministar financija Slavko Linić rekao je: "Kod kompletne provedbe revizije, utvrđeno je da je stanje na zrakoplovu daleko teže i da je potreban veći zahvat, a to je protuvrijednost od milijun i 72 tisuće američkih dolara. Kako ta sredstva nisu planirana na Uredu jer nisu pretpostavljeni ovako veliki zahvati, predlažemo da se donese odluka i to plati na teret tekuće rezerve", istaknuo je Linić.

"Što znači da nije dobro planirano?", upitao je premijer Zoran Milanović, a Linić je rekao da sigurnost zrakoplova znači detaljan pregled stanja te da je to vrlo teško planirati. Milanović je stoga zaključio: "Zato uvijek treba planirati više jer kad otvaraš zrakoplov star 13 godina, onda uvijek očekuješ više posla, a ne manje posla. Ali dobro. U redu. To smo mi u Uredu pogrešno planirali".

Uoči sjednice Vlade, na remont Vladinog zrakoplova osvrnuo se i potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić. "Iz tog razloga da se ne bi dogodilo da bude u bilo kojem trenutku, bilo tko u avionu ugrožen. To je razlog zašto je na servisu", kazao je Ostojić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.