Vladine mjere poticanja poduzetništva: Uložite više od tri milijuna eura i 10 godina nećete plaćati porez na dobit!

VLADA je na današnjoj sjednici, između ostalog, predstavila i prijedlog Zakona o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja. Cilj je povećati broj i kvalitetu investicijskih projekata. Sredstava za provedbu u ovoj godini iznose 15 milijuna kuna i već su osigurana.

Niz je poticaja namijenjen poduzetnicima. Primjerice za investicije od minimalno 50 tisuća eura, porez na dobit umanjuje se za 50 posto na pet godina. Za investicije do milijun eura, porez je niži za 50 posto na 10 godina, a za one iznad tri milijuna eura, nositelj poticajnih mjera neće plaćati porez na dobit čak 10 godina.

Predviđeni su i poticaji za otvaranje novih radnih mjesta. "Oni iznose, 3.000, 6.000 ili 9.000 eura. Radno-intenzivne djelatnosti, gdje ćemo dodatno stimulirati one tvornice i investitore koji otvaraju više radnih mjesta, 100, 300 ili 500, gdje na ovih 9.000 eura, možete dobiti još stopostotno uvećanje, ako otvorite 500 novih radnih mjesta", pojasnio je ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.