Vojni izvor: Sirijska vojska koristi oružje koje je dobila od Rusije

Foto: Hina

SIRIJSKA vojska nedavno je počela koristiti nove vrste oružja koje joj je dala Rusija, tvrdi sirijski vojni izvor za Reuters. Ovakva ruska pomoć Siriji zadaje glavobolju SAD-u.

"Oružje je vrlo učinkovito i vrlo pouzdano te precizno pogađa ciljeve. Možemo reći da se radi o svim vrstama oružja, zračnim i onim za borbe na tlu", rekao je neimenovani izvor te naglasio kako je vojska posljednjih nekoliko mjeseci vježbala korištenje ovim oružjem te je sad u upotrebi. Nije specificirano o kakvom se novom oružju radi.

Ruska je vlada jučer objavila kako je njezina vojna potpora Assadovom režimu usmjerena na borbu protiv terora ISIS-a, očuvanje sirijske državnosti te prevenciju totalne katastofa u toj regiji.

SAD pak želi skinuti Assada s vlasti te vjeruju kako Rusija poduzima značajna vojna pojačanja kako bi se rat još pogoršao.  SAD, zajedno sa Saudijskom Arabijom i Turskom, podržava pobunjenike koji pokušavaju svrgnuti Asada, čiju stranu, pak, drže Iran i libanonski Hezbollah.

Rusija generalno smatra kako je Assad dio rješenja za rušenje Islamske države, dok je SAD uvjeren da je on dio problema.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.