Vojnim helikopterima prevezeno sedmero pacijenata, spašeno i dijete i trudnica

Foto: MORH

POSADE Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. (EVH) i Eskadrile transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO-a) su tijekom proteklog vikenda, od petka do nedjelje, sudjelovale u akcijama hitnog zbrinjavanja sedam pacijenata.

Posada Eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze je u nedjelju u večernjim satima, nakon poziva Županijskog centra 112 Rijeka, poletjela iz vojnog objekta Lučko do otoka Raba i preuzela  pacijenticu, te ju je prevezla na aerodrom Krk. Nakon što je medicinski tim vraćen na Rab, posada s helikopterom vratila se u Lučko.

Posade Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakolovne baze su imale više posla: Od petka u popodnevnim satima do nedjelje, prevezle šest pacijenata do KBC-a  Split.

Helikopterom Mi-8 MTV u petak u večernjim satima  hitnim je letom prevezena djevojčica s Korčule, a iza ponoći još dvije pacijentice s Hvara.

Nedjelja je pak započela hitnim zbrinjavanjem pacijenta sa helidroma Grohote s otoka Šolte, a kasnije su prevezeni još i trudnica i pacijent s helidroma Blato na otoku Korčuli.

 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.