Vrhovni sud naložio novo suđenje za trovanje svekrve

Foto: Arhiva

VRHOVNI SUD ukinuo je oslobađajuću presudu Tanji Milas za trovanje svekrve Ane. Milas je koncem 2013. godine oslobođena, a u sudnici je na objavi presude bilo poprilično dramatično. Sutkinji Ivoni Rupić zaprijetila je kćer pokojne, dok je sin i bivši suprug okrivljene otišao smjesta na treći kat kod šefa tužilaštva Michellea Squiccimarra da mu se požali kako imaju saznanja da je netko uzeo novac za oslobađajuću presudu.

Dala joj posljednju večeru

Vrhovni sud ukinuo je presudu jer im je neprihvatljiv zaključak sutkinje Rupić kako nema dokaza da je Milas otrovala svekrvu. Prihvatili su žalbu tužiteljice Marine Matušan i vratili predmet na novo suđenje.

Teško bolesnu Anu Milas optužena je hranila tri posljednje godine njenog života, ona joj je dala posljednju večeru, bila sama s njom te nakon otkrića da je starica mrtva nije zvala ni Hitnu pomoć, a ni supruga, koji je inače liječnik i koji je te večeri bio na poslu. 

Zategnuti odnosi

Sutkinja Rupić prihvatila je obranu optužene da muža nije zvala zbog straha, no Vrhovni sud smatra da je to, bez obzira na "zategnute" odnose sa suprugom, neuobičajeno ponašanje za osobu koja nema nikakve veze sa smrću oštećene i koja ne bi trebala imati što kriti. Upravo suprotno, zaključuju u Vrhovnom sudu, bilo je za očekivati da u takvoj situaciji optužena prvo o smrti izvijesti supruga i od njega kao liječnika zatraži pomoć ili da pozove Hitnu pomoć.

Utvrđeno je da je Ana Milas umrla nasilnom smrću zbog trovanja karbofuranom, pri čemu je otrov unesen u tijelo preko usta. Vrhovnom sudu nije uvjerljiv zaključak sutkinje Rupić da to što ju je optužena posljednja hranila ne upućuje na konstataciju da bi joj baš ona stavila otrov u obrok.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.