Vrhovni sud odbio žalbu Čehoka i ostalih o izuzimanju dokaza

Foto: Hina

VRHOVNI sud RH odbio je žalbu bivšega varaždinskoga gradonačelnika Ivana Čehoka te Davora Patafte, Narcise Huljev i tri trgovačka društva u vlasništvu Patafte da se izuzmu dokazi za koje su tvrdili kako su pribavljeni na nezakonit način.

U dopisu grada Varaždina navodi se da je žalba odbijena, te da će se na Županijskome sudu u Zagrebu nastaviti provođenje dokaza u kaznenom postupku protiv okrivljenih Čehoka, Patafte i ostalih. Naime, zbog spomenute žalbe, proces je 'mirovao' šest mjeseci.

Uskok je nakon provedene istrage na Županijskome sudu u Zagrebu 29. prosinca 2011. podigao optužnicu protiv Ivana Čehoka, Davora Patafte, Tomislava Kezelja, Narcise Huljev i Hrvoja Vojvode zbog kaznenih djela udruživanja radi zloporabu položaja i ovlasti. Optužnica se odnosi na poslove zbrinjavanja komunalnog otpada, kupnju zemljišta za program poticane stanogradnje i poslove u vezi s preuzimanjem upravljanja zračnom lukom u Varaždinu.

Okrivljenici se terete da su grad Varaždin i pravne osobe u njegovu većinskom vlasništvu oštetile za najmanje 49,5 milijuna kuna, navodi se u priopćenju grada Varaždina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.