Vučić: Građani Srbije zaslužuju datum, u posljednjih osam mjeseci napravljeno je više nego u osam godina

Foto: Blic.rs

PRVI potpredsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija u prethodnih osam mjeseci učinila mnogo više nego u prethodnih osam godina i dodao da smatra da Europska unija treba nagraditi Srbiju i njene građane.

"Obično ne molim, osobno nikad, a u ime Srbije rijetko. To govorim pred vama, povjereniče (za proširenje Štefan Fuele), jer mislim da Srbija zbog svog rada, napora, angažmana, a računajući da nešto možda nije učinila, ne zaslužuje biti kažnjena, već da za taj rad i trud treba biti nagrađena jer su građani ove zemlje to zaslužili", rekao je Vučić.

Na konferenciji koju je Europska komisija organizirala u Beogradu na temu borbe protiv korupcije Vučić je Fueleu zahvalio na podršci koju pruža Srbiji, ističući da ljudi u Srbiji često predstavnike EU doživljavaju na birokratski način, a da Fuele nije netko tko zaslužuje takav tretman jer je učinio mnogo za Srbiju, prenosi RTS.

Prvi potpredsjednik najavio je da će do 15. lipnja biti donesena Strategija za borbu protiv korupcije i će time biti ispunjen posljednji uvjet, odnosno posao koji Srbija treba učiniti na europskom putu, a u korist svojih građana.

"Nadam se da nam tada nitko više neće moći reći nešto po tom pitanju, a naravno, imat ćemo godine usavršavanja sustava i učenja od Europe", rekao je Vučić i istaknuo da Srbija ide naprijed i da se nada da je nitko neće moći zaustaviti na putu vladavine prava i izgradnje istinski pravne države.

Podsjetio je da se Srbija suočila s velikim političkim i ekonomskim problemima i da je borba protiv korupcije i kriminala jedna od najvažnijih stvari kojima se bavi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.