Zamijenili ih s piratima: Talijanska posada otvorila vatru na indijsku koćaricu, ubijena dva ribara

INDIJSKA mornarica danas je priopćila kako je posada talijanskog teretnog broda otvorila vatru na indijski ribarski brod, slučajno ga zamijenivši za plovilo pirata, pri čemu su poginula dva ribara, prenosi agencija AP.

U izvješću mornarice stoji kako se incident dogodio jučer u vodama kod indijske južne države Kerale, kada je posada s broda imena Enrica Lexie zapucala na Indijce.

Tamošnja obalna straža i brodovi mornarice pratili su talijanski brod do lučkog grada Kochija, u kojem su ispitani članovi posade i kapetan. Vlasnik koćarice, Freddy, rekao je kako je pucnjava bila ničim izazvana, te da su ribari pecali kada su Talijani otvorili vatru, pri čemu su dvojica odmah poginula. Devet preostalih ribara  neozlijeđeno je.

Piratstvo je postalo najveća prijetnja trgovačkim brodovima koji plove Indijskim oceanom i Arapskim morem, a po svojim otmicama brodova i traženju otkupnina najozloglašeniji su somalijski pirati.

Vlasti nekoliko zemalja, uključujući i Indiju, dozvolile su vlasnicima brodova da na svoja plovila postave naoružane čuvare, a taj se potez pokazao učinkovitim te je u mnogim slučajevima spriječio otmice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.