Zapele na aerodromu: Rumunjke s Bahama pokušale prošvercati 13 iznimno rijetkih iguana u čarapama!

Foto: UK Border Force

BRITANSKA carinska kontrola uhvatila je dvije Rumunjke koje su u zračnoj luci Heathrow pokušale prokrijumčariti 13 iznimno rijetkih iguana koje su sakrile u čarape, piše BBC.

Ovi ugroženi gušteri pronađeni su u kovčegu na terminalu pet u ponedjeljak, kada su policajci zaustavili dvije žene iz Rumunjske koje su se vraćale s Bahama.

"Ovo je vrlo rijetka vrsta iguana, vjeruje se da ih je preostalo još samo nekoliko stotina u svijetu. Zbog toga je ovo uhićenje u luci od velike važnosti. Nevjerojatno je da su gotovo sve životinje preživjele let", rekao je Grant Miller iz graničnog tima za ugrožene vrste životinja te dodao da surađuju sa stručnjacima kako bi pronašli najbolji način da se ove ugrožene životinje zaštite i sačuvaju.

Iguane su dehidrirale te se nalaze pod specijalnim nadzorom veterinara. Rumunjke su ih planirale prošvercati iz San Salvadora u njemački Dusseldorf.

Svaka iguana bila je zamotana u čarapu, a njih 12 je preživjelo let. Dvije žene u dobi od 24 i 26 godina, koje su pokušale prošvercati iguane, uhićene su zbog ilegalnog uvoza.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.