Zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova BiH na suđenju Karadžiću tvrdio da je Srebrenica namještaljka i vrijeđao žrtve

Ilustracija: Guliver Image/Getty Images

STRANKA dijaspore Bosne i Hercegovine zahtijeva od Ministarstva vanjskih poslova BiH da se Gordan Milinić, zaposlenik tog ministarstva, bez ikakvog odgađanja razriješi dužnosti.

Stranka je reagirala na "nastup" bivšeg ambasadora BiH u Moskvi i aktualnog zaposlenika Ministarstva vanjskih poslova u Sarajevu, u haškoj sudnici, tijekom kojega je, uz omalovažavanje žrtava, osporavao genocid u Srebrenici u obrani Radovana Karadžića.

"Gordan Milinić je sramota i bruka države Bosne i Hercegovine jer je insinuacijama i lažima izrečenim prilikom svjedočenja duboko povrijedio integritet žrtava rata i njihovih obitelji", navodi se u priopćenju koje prenosi Fena.

"Kao takav ne zaslužuje povjerenje građana koje predstavlja te s obzirom na važnost funkcije koju obavlja i tražimo njegovu trenutnu smjenu", navode iz Stranke dijaspore BiH.

Podsjećaju da je Gordan Milinić izjavio jučer na suđenju Radovanu Karadžiću u Haagu da je "Srebrenica jedna velika namještaljka" i "podvala", zato što je "većina od 'nekoliko tisuća muslimana' u srpnju 1995. poginula u borbi pri pokušaju proboja šumom prema Tuzli'.

Rekao je da je možda strijeljano nešto malo, odnosno nekoliko stotina muslimana, i da su to učinili "neki glupi Srbi". "Ja i dalje ne vjerujem u to ubijanje - to je bila velika muslimanska propaganda", kazao je Milinić, koji je negirao i da je VRS prisilno premjestio hiljade žena, djece i staraca iz Srebrenice.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.