Zatvor za pohotnog fratra: Ante Madunić osuđen na godinu i četiri mjeseca zbog seksa s maloljetnicama!

FRA ANTE MADUNIĆ osuđen je danas nepravomoćno u Splitu na jedinstvenu kaznu od godine i četiri mjeseca zatvora zbog spolnog odnošaja s maloljetnicama zloporabom položaja.

Riječ je o poznatom slučaju pohotnog fratra u Prološcu kod Imotskog koji je djevojčicama u svojoj župi slao lascivne poruke na mobitele, no nije sve ostalo na tome. Obljubio ih je iskoristivši povjerenje koje su imale u njega. Kod nekih je stvorio i financijsku ovisnost. Davao im je novac da budu s njim!

Za svako kazneno djelo za koje su, inače, propisane kazne od godine do pet godina zatvora, jer se radi o tzv. kvalificiranom obliku, Madunić je dobio po godinu zatvora. Posebno otegotnih okolnosti nije bilo, a kao olakotna okolnost okrivljenom fratru cijenila se dosadašnja neosuđivanost.

Afera je pukla u ljeto prošle godine, nakon čega je crkva sklonila fra Madunića u samostan u Živogošću.

A policija nije utvrdila elemente kaznenog djela?!

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu optužnicu protiv pohotnog fratra diglo je svega koji mjesec nakon što se doznalo za skandal. Sudac Zoran Ivanišević brzo je dovukao postupak do kraja. Suđenje je zbog zaštite maloljetnih oštećenica bilo zatvoreno za javnost.

Fra Madunić sve je priznao sucu istrage Slavku Lozini, no poslije je zanijekao krivnju. Interesantno je možda da splitska policija u postupanju fra Madunića nije utvrdila elemente kaznenog djela. O skandalu se franjevački provincijal nikada službeno nije očitovao. Oni valjda to riješe s Bogom. Direktno...

S obzirom da su za optuženog tražili dvije godine zatvora, za očekivati je da će se Državno odvjetništvo žaliti na odluku o sankciji. Današnja rasprava malo se odužila, jer je fra Madunić htio iznijeti svoju obranu. Dosad se na glavnoj raspravi branio šutnjom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.