Zbog obnove željezničke pruge na snazi posebna regulacija prometa na relaciji Borongaj-Sesvete

Ilustracija: Arhiva

DANAS počinje treća faza radova na obnovi željezničke pruge na dionici Borongaj - Dugo Selo i vrijedit će posebna regulacija putničkog prometa. Kako su izvijestili iz HŽ Infrastrukture, radovi će se izvoditi na dionici Sesvete - Čulinec od 9. do 16. studenoga te 28. i 29. studenoga 2013., a prijevoz putnika bit će organiziran na sljedeći način:

Između zagrebačkog Glavnoga kolodvora i kolodvora Sesvete neće voziti vlakovi u gradsko-prigradskome prijevozu. Umjesto prigradskih vlakova na relaciji Sesvete - tramvajsko okretište Borongaj vozit će posebna ZET-ova autobusna linija broj 610. Od Borongaja putnici će moći nastaviti putovanje redovitim tramvajskim linijama. Dok je na snazi takva regulacija prometa, željezničke prijevozne karte vrijedit će na posebnoj autobusnoj liniji 610 kao i na tramvajskim linijama koje će kretati s okretišta Borongaj (linije 1, 9 i 17). Na linijama 1 i 17 karta za vlak vrijedit će do Trga bana Jelačića.

Autobusi će radnim danima voziti svakih deset minuta u prometnim 'špicama' (od 6.00 do 9.00 sati i od 15.00 do 18.00 sati) te svakih 20 minuta izvan prometnih 'špica', dok će subotom i nedjeljom voziti svakih 20 minuta (od 6.00 do 9.00 sati i od 15.00 do 18.00 sati) te svakih 40 minuta u ostatku dana. Autobusi će se zaustavljati na autobusnim stajalištima u Branimirovoj ulici, pored željezničkih stajališta Čulinec, Trnava i Maksimir.

Na relaciji Dugo Selo - Sesvete i obratno, vlakovi u gradsko-prigradskom prijevozu voze po redovitome voznom redu.

Brzi i putnički vlakovi iz smjera Varaždina, Koprivnice, Osijeka, Novske i Vinkovaca te obratno vozit će prema voznome redu na čitavoj relaciji do zagrebačkoga Glavnog kolodvora, ali će se zaustavljati i u stajalištima Čulinec, Trnava i Maksimir.

Iznimka je šest brzih vlakova na relaciji Vinkovci - Zagreb GK i obratno, Osijek - Koprivnica - Zagreb GK - Rijeka i Budimpešta - Koprivnica - Zagreb GK. Oni će voziti zaobilaznim prijevoznim putem preko zagrebačkoga Ranžirnog kolodvora.

Putnici se mole da obrate pozornost na to da će se u Sesvetama neki vlakovi spajati u jedan koji će voziti na relaciji Sesvete - Zagreb GK te polaziti prema voznome redu vlaka koji polazi kasnije, kao i da se informiraju o spajanju nekih vlakova u zagrebačkom Glavnom kolodvoru koji će kao jedan vlak voziti do kolodvora Sesvete, odnosno Koprivnice, gdje će se odvajati i nastavljati voziti odvojeno prema svojim odredištima.

Iz HŽ-a napominju da su moguća veća odstupanja od voznog reda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.