Zbog viza na koje se čeka i sedam dana gubimo ruske turiste: "Šteta, bogati su i puno troše, ali se odlučuju za Crnu Goru!"

Ilustracija: Goran Šebelić/Cropix

RUSI obožavaju Hrvatsku, točnije Istru, međutim sve više njih odlučuje se navodno za Crnu Goru! Razlog je sedmodnevno čekanje za izdavanje vize, koju Rusi, primjerice za Španjolsku dobiju u roku od tri dana.

Čelni čovjek TUI-a za ukrajinsko i rusko tržište Chris Mottershead u razgovoru za Glas Istre kazao je kako su ove godine trebali povećati broj dolazaka iz Ukrajine i Rusije u Hrvatsku, međutim  zbog uvođenja viza to neće biti moguće. Dodao je  kako se ipak nada da će broj gostiju ostati barem na prošlogodišnjoj razini iako su dosad prodali manje od 10 posto svojih zakazanih kapaciteta.

"Žao mi je da se to događa s Hrvatskom. Ona je odredište u našem programu koja se ove godine najlošije prodaje. Dok za Španjolsku ishodovanje viza traje tri dana, za Hrvatsku je to minimum sedam dana. Uz to, tek smo krajem travnja dobili akreditaciju da možemo za naše goste tražiti vize. Zbog toga trpimo veliku materijalnu štetu, a bojim se da će se to i nastaviti", prenosi Glas Istre njegovu reakciju.

"Rusko tržište jedno je od najbrže rastućih tržišta. To su gosti koji traže visoku kvalitetu smještaja i usluge i gosti visoke platežne moći koji žele ekskluzivan proizvod. Šteta ih je izgubiti, ali ako se u Hrvatskoj nešto ne poduzme po pitanju viza, ne vidim kako bismo mogli nastaviti rast. Uz to ove je godine primjetan trend kasnog bukinga, što znači da će Hrvatska morati sniziti cijene, a to će uvelike utjecati na planove za iduće godine. Moramo najprije vidjeti pozitivnu reakciju hrvatske Vlade da žele riješiti ovu situaciju kao što su napravili drugi", zaključio je Mottershead.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.