Zbog zahtjeva za razrješenjem s dužnosti blokiran rad Nadzornog odbora HRT-a

Foto: arhiva

SABORSKI Odbor za informiranje, informatizaciju i medije zaprimio je zahtjeve za razrješenjem trojice članova Nadzornog odbora HRT-a, predsjednika NO-a Viktora Gotovca te članova Svetozara Sarkanjca i Mate Radeljića, potvrdio je Hini u utorak predsjednik tog saborskog Odbora, Mladen Novak.

Ostavkama, odnosno prihvaćanjem zahtjeva za razrješenjem trojice članova NO-a HRT-a, bit će blokiran rad toga tijela koje nadzire zakonitost rada i financijskog poslovanja Hrvatske radiotelevizije.

Kako se doznaje, o zahtjevima za razrješenje trojice od pet članova NO-a HRT-a odlučivat će se u Hrvatskom saboru do kraja tjedna kada bi, prema najavama, mogao biti raspisan natječaj za nove članove Nadzornog odbora.

Zahtjevi za razrješenjem predsjednika NO-a Viktora Gotovca i člana Svetozara Sarkanjca uslijedili su nakon prošlotjednog neprihvaćanja Izvješća o radu i provedbi zakonitosti rada i financijskog poslovanja HRT-a, protiv kojeg je u Saboru glasovalo 95 zastupnika, dok ih je pet bilo suzdržano.

Član NO-a Mate Radeljić zahtjev za razrješenjem podnio je, pak, nakon odlaska na mjesto savjetnika predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.