Željko Širić ponovno osuđen na uvjetnu kaznu zbog bespravne gradnje na Braču

Foto: Index

ŽELJKO ŠIRIĆ, posrnuli dužnosnik HNS-a, osuđen za primanje mita, dobio je i kaznu za bespravnu gradnju u uvali Spacamiža kod Milne na otoku Braču. Širić je na koncu suđenja nepravomoćno osuđen na osam mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine, što je identična kazna na koju je bio osuđen po kaznenom nalogu, kojeg je (bez suđenja) izdao Općinski sud u Splitu, i to po prijedlogu Općinskog državnog odvjetništva, koje je podiglo optužnicu.

Širić se na kazneni nalog žalio pa je organizirano suđenje, no sa istovjetnim rezultatom. U međuvremenu je zatražio legalizaciju bespravno izgrađenog objekta.

Gradio u zaštićenom obalnom pojasu

Državno odvjetništvo postupalo je po novinskim napisima s konca 2011. godine. Prema optužnici, Širić je od 2008. do 2010. godine bez dozvole u prirodnom krajobrazu u zaštićenom obalnom pojasu sagradio čitav niz građevina. Glavna ima dimenzije 9,6 sa 8,6 metara i u visinu mjeri četiri metra. Na bračkom imanju Širić je podignuo i dvije pomoćne prizemne građevine značajnih dimenzija, stubište te potporni zid od 18 metara.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.