Zlatko Marić vratio na posao zaštitara koji je Sokol Marić nazvao "zločinačkom organizacijom"

Foto: Udruga Zviždač

KREŠIMIR VARGAŠEVIĆ, otpušteni djelatnik zaštitarske tvrtke Sokol Marić koji je javno progovorio o nepravilnostima u tvrtki, vraćen je na posao. Prema postignutom dogovoru, Uprava Sokol Marića proglasila je izvanredni otkaz nevažećim.

> Očajan zaposlenik Sokol Marića: Odlučio sam o svemu progovoriti iako se bojim za svoj i živote moje obitelji

Predsjednica udruge Zviždač Vesna Balenović je nakon razgovora sa vlasnikom Zlatkom Marićem kazala: "Jako sam zadovoljna razgovorom sa gospodinom Zlatkom Marićem. Uspjeli smo u veoma tolerantnoj atmosferi, na miran i sporazuman način, riješiti ovaj radni spor. Postupak mirenja proveden je s međusobnim uvažavanjem, bez iscrpljujućih, dugotrajnih i nepotrebnih  sudskih ročišta. Mogu slobodno reći da je prevladao razum i socijalni moment, jer svi jako dobro znamo kako je danas teško naći i zadržati posao, pogotovo u slučaju Krešimira Vargaševića, koji uz dvoje malene dječice i nezaposlenu suprugu, živi kao podstanar. U svakodnevnoj poplavi crnih i ružnih vijesti, veseli nas ovako brzo i pozitivno rješenje životnog problema jednog  od nas, gdje nema pobjednika i poraženih, već smo svi dobitnici".

"Odluku gospodina Marića smatram vrlo korektnom. Ponovno uključivanje u rad otpuštenog djelatnika najvažnija je odluka, a sve eventualne nesuglasice vezane uz posao, tumačenje rješenja, odluka, pravila i organizacije rada vjerujem da će biti riješene u hodu", dodala je Balenović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.