ACI znatno povećao dobit, ove godine planira uložiti 97 milijuna kuna

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

NAJVEĆA hrvatska nautička tvrtka Adriatic Croatia International Club (ACI) je u 2021. ostvarila 215.6 milijuna kuna ukupnih prihoda te pozitivan rezultat od 13.4 milijuna kuna, a u 2022. planira novih 97 milijuna ulaganja, izvijestili su u ponedjeljak iz ACI-ja.

Prema nerevidiranom izvješću o rezultatima poslovanja, lani je ACI-jeva EBITDA iznosila 83.7 milijuna kuna, znatno više nego prethodne godine, kada je bila 70 milijuna kuna. Znatno je porasla i neto dobit, sa 198 tisuća kuna u 2020. na 13.4 milijuna lani.

"Očuvali smo radna mjesta i podigli prihode"

Iz ACI-ja ističu da je pozitivan rezultat ostvaren unatoč otežanim uvjetima poslovanja zbog pandemije covida-19 te da je lani nadmašen poslovni rezultat iz 2020. godine.

ACI je lani imao 36 milijuna kuna ili 21 posto veće prihode od prodaje, koji su dosegnuli 205.6 milijuna kuna, a trend porasta je u gotovo svim segmentima poslovanja pa se, kažu, očekuje i daljnji rast.

Predsjednik Uprave ACI-ja Kristijan Pavić ocijenio je da su rezultati za 2021. iznad očekivanja, posebice s obzirom na neizvjesnost iz prethodne godine.

"Očuvali smo radna mjesta bez zadiranja u plaće i materijalna prava radnika te smo zadržali korektne odnose s poslovnim partnerima, sve uz povećanje prihoda od prodaje za 36 milijuna kuna", rekao je Pavić, ističući kako vjeruje da će se ACI u 2022. vratiti na pretpandemijske rezultate.

ACI upravlja s 22 marine na Jadranu

Poručio je da je ACI spreman za daljnja ulaganja u marine, ali da je osnovni preduvjet za to produljenje koncesija. ACI u 2022. planira daljnja ulaganja od 97 milijuna kuna, od čega se 90 posto odnosi na investicije, dok će 10 posto biti usmjereno u održavanje.

Iz ACI-ja još navode da je ta tvrtka lani uložila 44 milijuna kuna, od čega najviše, 23.5 milijuna kuna, u rekonstrukciju lukobrana u marini Korčula.

Ulaganje u marinu Dubrovnik je veće od 7.9 milijuna kuna, 2.9 milijuna kuna je uloženo u ACI marinu u Vodicama, a u Skradinu i Trogiru je u sidrene sustave uloženo 2.9 milijuna kuna.

Prošlu godinu obilježio je i početak partnerstva s tvrtkom Gitone Kvarner te osnivanje tvrtke ACI ‐ Gitone, s ciljem ulaganja u buduću ACI marinu Rijeka.

ACI, koji upravlja s 22 marine na Jadranu, uključen je i u projekt Safe Stay in Croatia, kojemu je cilj pozicionirati Hrvatsku kao sigurnu i poželjnu turističku destinaciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.