Afera "palikuća": HDZ prijavio HNS-ovog "svjedoka pokajnika" za ucjenu, prijetnju i klevetu

"SVE NAVEDENO od strane Kanižić Marijana, člana HNS-a, u cijelosti je netočno i iskonstruirano, te opisom događaja niti nije moguće. Naime, Marijan Kanižić navodi da je nalog za paljenje kuća dobio 2007. godine od strane Anđelka Mihalića u izbornom stožeru HDZ-a u Knegincu na dan održavanja izbora za parlament, dakle nedjelje, 25. studenog 2007. godine, što je očito netočno budući da Mihalić nije bio u izbornom stožeru HDZ-a kada i Marijan Kanižić", navodi Ivan Mihalić u HDZ-ovom očitovanju na jučerašnje tvrdnje HNS-ovaca u Gornjem Knegincu.

Naime, tri su člana te stranke, Danijel Borović, Predrag Štromar i Alan Košić jučer optužila HDZ-ovog zastupnika Anđelka Mihalića da je pokušao potplatiti Kanižića da im zapali vikendice, a osim toga tvrde da su Državnom odvjetništvu i policiji prijavili prijetnje koje dobivaju od HDZ-ovaca. Povod tome, naveli su jest "raskrinkavanje milijunskih poslova Anđelka Mihalića, od kojih se većina odnosi na malverzacije zemljištem u Poduzetničkoj zoni Kneginec, a na koje su članovi HNS-a u više navrata javno ukazivali. Evo kako to objašnjava tajnik Općinskog odbora HDZ-a Kneginec:
 

"Razlog zbog kojeg je Marijan Kanižić istupio u javnosti nalazi se u njegovim obiteljskim i financijskim problemima zbog kojih je ucjenjivao Anđelka Mihalić i Općinski odbor HDZ-a. Naime, Marijan Kanižić tražio je od Anđelka Mihalić i Općinskog odbora HDZ-a iznos od 400 tisuća kuna kako bi isti vratio kredit svoje kćeri zbog kojeg mu je kuća pod hipotekom te mu prijeti naplata cjelokupnog iznosa i iseljenje. Uvjetovao je da dobije navedeni iznos ili gradilište koje bi unovčio jer će u protivnom otići HNS-u s kojim će istupiti protiv HDZ-a i Anđelka Mihalić te će mu smjestiti i  iznijeti informacije koje  će naštetiti njemu kao političaru upravo pred lokalne izbore. Isto je rečeno u nekoliko navrata pred više svjedoka. Isti je nagovarao i svoje prijatelje da ucjenjuju Anđelka Mihalića. Ujedno je tražio od direktora Knekom d.o.o. u kojem je bio zaposlenik do 16. travnja 2008. godine isplatu otpremnine od 100 tisuća kuna premda na istu nije imao pravo i to pod prijetnjom da će u protivnom iznijeti putem radija i novina informacije koje će naštetiti članovima Općinskog odbora HDZ-a".
 
Zaključuju da je stoga Kanižićeva dana na konferenciji za novinar "plod njegovih neuspjelih ucjenjivačkih traženja i nastojanja da naruši ugled kneginečkog HDZ-a" upravo nekoliko dana pred lokalne izbore te osobito Anđelka Mihalića kojeg lokalni HNS-ovci okrivljuju za smjenu gospodina Radimira Čačića sa mjesta varaždinskog župana.
 
Uzvraćaju vlastitom kaznenom prijavom. Zastupnik Mihalić i direktor Knekoma d.o.o. Ivan Mihalić Kanižića kazneno su prijavili za ucjenu, prijetnju i klevetu te širenje lažnih i uznemirujućih glasina o Anđelku Mihaliću.

C.D.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.