Afera Spaladium Arena: Pljušte otkazi u Global Spectrumu, jedan od otpuštenih priveden u policiju

PETNAESTAK djelatnika Global Spectruma, američke tvrtke zadužene za upravljanje Spaladium Arenom, dobilo je danas otkaze. Mnogima je prekipjelo pa su tražili razgovor sa Elindom Ravlić, direktoricom Sportskog grada, vlasnikom Arene.

Jedan od zaposlenika rasturio je papire po Ravlićkinom stolu, ona se prepala i - pozvala policiju. Patrola ga je odvela na obradu u postaju, a iza 16 sati i prekršajnom sucu zbog remećenja reda i mira. Ravlićka se ne javlja, Johnatan Frost, PR Global Spectruma, tvrdi da se pregovori oko ugovora sa Sportskim gradom - nastavljaju! Tvrdi da nitko nije dobio otkaz. Zašto su se onda ljudi pobunili, ako nisu otpušteni?

Zaposlenici najavili kaznene prijave protiv Elinde Ravlić i Troya Flynna

"To ne mogu komentirati. To je sada stvar policije i pravosuđa. Sve se nastavlja uobičajenim tijekom" kaže Frost. Pitali smo kad će pregovori biti gotovi. "Kada budu gotovi, bit će gotovi" retorički je uzvratio Frost.

Ispunila su se tako najcrnja predviđanja zaposlenika Global Spectruma, koji drže da je cijeli posao sa Amerikancima bila (pre)jeftina namještaljka, sračunata da uvjeri javnost kako je bolje da dvorana stoji zatvorena nego da gomila milijunske gubitke. Zaposlenici su najavili kaznenu prijavu USKOK-u protiv Ravlićke i Troya Flynna, direktora Global Spectruma, koji je odlučno osujetio napore svojih djelatnika da dovedu profitabilne nastupe u Spaladium Arenu.

Svaki mjesec Split Sportskom gradu plaća 3,6 milijuna kuna

Grad Split svaki mjesec plaća 3,6 milijuna kuna Sportskom gradu, koji je za menadžerske usluge plaćao Global Spectrumu 100 tisuća dolara mjesečno. Troškovi izgradnje cijelog kompleksa u Lori iznose 150 milijuna eura, ukupni troškovi u idućih 30 godina cijene se, pak, na 400 milijuna eura.

Dragan Miljuš
Foto: Mario Todorić / Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.