Akcija prerasla Imotski: Rebić inspirirao ljude da poprave što njihove vlasti ne žele

Foto: A strana Vranjic; Dino Beroš

NAKON što smo prvi objavili priču o Imoćaninu koji popravlja klupe, gradska vrata, sjenice, informacijske table i sve drugo za što su Grad i njegove službe već plaćene, pridružili su mu se i drugi. Akcija je inspirirala ljude diljem Dalmacije da učine isto. 

> VIDEO Imoćaninu komunalci prijete prijavom nastavi li popravljati gradsku imovinu

Po društvenim mrežama naišli smo na nekoliko primjera građana koji su, nezadovoljni radom svojih općina i općinskih tvrtki, krenuli sređivati ono što im je već godinama trn u oku. 

Očistio autobusnu stanicu, kaže da nikad nije bila oprana

Dino Beroš iz Krvavice, koja administrativno pripada općini Baška Voda (gdje je skoro trideset godina na vlasti isti HDZ-ov načelnik), tako je očistio autobusnu stanicu. 

Kako bi potaknuo druge, objavio je fotografije i u statusu na Facebooku je napisao:

"Nadam se da mi ne slijedi prijava od strane općine što sam očistio 'stanicu' kao onom momku iz Imotskog. Od danas sam prešao na viši level pa osim što kupim smeće ko 'luda Mare' sad sam i pometač volonter. Tribalo je po ure, tri kante vode s dosta Izosana (pretpostavite zašto).

I dok se baškovoške ulice peru šmrkovima, krvaviška 'stanica' (jedina jer iz pravca Makarske, nemamo legalnu) nikad i nije oprana. Žao mi samo da koji turist ne zaluta, a mi ostali smo birali (ne ja, al većina) ovakvu vlast pa smo valjda i očekivali da će se ponašati isto kao i proteklih 30 godina", poručio je Beroš. 

"Sve nas je više. Jučer ja, danas Tina i ja, a sutra..."

Nekoliko dana kasnije, potaknuta njegovom akcijom, pridružila mu se i sumještanka Tina Divić, pa su zajedno uklonili smeće i zasadili cvijeće na ulazu u Krvavicu.

"Sve nas je više. Jučer ja, danas Tina i ja, a sutra... Prije nego što me lokalni političari opet prozovu za reklamiranje samo da napomenem da ovim putem svaki dan idu na posao", napisao je Beroš. 

U Vranjicu mještani sami uredili plažu, Grad su nagovarali šest godina

U sat vremena vožnje udaljenom Vranjicu, mjesnom odboru koji pripada Solinu (gdje je također HDZ na vlasti), mještanima je dozlogrdilo da, kako kažu, već šestu turističku sezonu dočekuju bezuspješno tjerajući Grad da uredi njihovu plažu Kosicu. 
Sami su se organizirali, naručili i platili žalo kojim su dohranili plažu kako bi se konačno imali gdje kupati. 

Objavili su to na svojoj Facebook stranici A strana Vranjica. 

"Dobro jutro! Kad se susjedi slože, sve se može! Žalo za nasipanje morskog dna koje je jutros stiglo na lokaciju Barkovo - Klin, naručile su i platile obitelji: Grgić Z., Grgić D., Jelić J., Marević Z., Vrdoljak M., Kljaković Ž.,Čagalj Ž.", napisali su mještani.

Ako su i vas ove priče inspirirale da popravite ono što gradske i općinske vlasti dugo vremena nisu bile u stanju, svakako nam se javite sa svojim fotografijama i pričama na mail desk@index.hr

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.