Aktivisti zbog Varšavske polijegali pred vratima Gradske skupštine: SDP vlada kao HDZ!

POLA sata prije početka sjednice Gradske skupštine, pedesetak aktivista iz udruga Pravo na grad i Zelena akcija okupili su se pred Skupštinom kako bi protestirali zbog devastiranja Varšavske ulice provođenjem projekta Hoto grupe Tomislava Horvatinčića.

Skupina aktivista tom je prilikom legla pred ulaz u Skupštinu provocirana time što se još ništa nije napravilo u slučaju Varšavske ulice. "Nisu poduzeli ništa konkretno u slučaju Varšavske, a nisu je ni uvrstili na dnevni red Skupštine", objasnio je za Index Tomislav Tomašević dodajući kako se ovo danas radi o akciji kojom se na simboličan način htjelo pokazati kako vlast gazi po javnom interesu.

"Zastupnici su u Skupštinu ulazili preko ljudi, i u tom je simbolika akcije", kaže Tomašević te upozorava kako je DORH uputio očitovanje o nezakonitostima vezanima uz realizaciju projekta Cvjetni na četiri institucije, među njima i na Gradsku skupštinu. "Na današnjoj sjednici koja je već druga nakon očitovanja DORH-a od 23 točke dnevnog reda nema nijedne posvećene razrješenju slučaja Varšavska", ustvrdio je Tomašević.

Predsjednik udruge Zelena akcija ističe da čak i na njihov prijedlog da se osnuje istražno povjerenstvo u Skupštini grada Zagreba koje bi se bavilo daljnjom istragom o nezakonitostima vezanim za projekt nije odgovoreno političkom voljeom, iako je još na prethodnoj sjednici za sličan slučaj osnovano istražno povjerenstvo.

"Zahtjevamo od gradske vlasti na čelu sa SDP-om da se osnuje istražno povjerenstvo i da ne počnu radovi u Varšavskoj ulici u kojoj sudjeluju poduzeća iz Zagrebačkog holdinga kojeg kontrolira ista ta vlast. Skupština grada Zagreba može i mora zaustaviti radove u Varšavskoj jer nije Horvatinčić dobio dozvole za rampu, već ih je grad Zagreb sam sebi izdao i grad Zgareb je investitor radova u Varšavskoj", ističe Tomašević.


Teodor Celakoski iz Prava na grad dodaje kako SDP gradom Zagreb pet godina vlada onako kako HDZ vlada državom već 20 godina.

Aktivisti su tijelim pripriječili zastupnicima normalni ulazak u Gradsku skupštinu. Manji dio njih stoga se probijao kroz "ležeće aktiviste" do vrata Gradske skupštine, dok se većina ipak odlučila na ulazak kroz stražnja vrata.

Aktivisti su u 10 sati zakazali konferenciju za novinare gdje bi se trebalo doznati nešto više o njihovim budućim koracima. Pressica će se održati upravo pred vratila Gradske skupštine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.