Albanac vozio brzinom od 221 km/h po autocesti A2, Nijemac 230 km/h

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Krapinsko-zagorska policija izvijestila je o dvojici vozača koji su jučer autocestom A2 vozili brzinom od 221 km/h i 230 km/h.

"Oko 07.30 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Krapina su presretačem, na autocesti A2 u Svetom Križu Začretje, utvrdili prekršaj nepropisne brzine kretanja.

Zaustavili su osobno vozilo kojim upravljao 26-godišnji državljanin Albanije brzinom od 221 km/h na dijelu ceste gdje je brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 130 km/h", objavila je PU krapinsko-zagorska.

Nijemac vozio 230 km/h

"Jučer oko 16.30 sati, policijski službenici s presretačem, na autocesti A2 u Krapini utvrdili su prekršaj nepropisne brzine kretanja te su zaustavili motocikl kojim upravljao 57-godišnji državljanin Njemačke brzinom od 230 km/h na dijelu ceste gdje je brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 130 km/h.

Protiv oba vozača podnesen je obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 54. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te im uz novčanu kaznu slijedi i zabrana upravljanja motornim vozilom na području Republike Hrvatske, 26-godišnjaku B kategorije od jedan mjesec te 57-godišnjaku A kategorije od jedan mjesec", izvijestila je policija.

"Upozoravamo vozače da poštuju ograničenja brzine i da se odgovorno ponašaju u prometu vodeći pritom brigu o sebi i drugim sudionicima, posebice o najranjivijim skupinama sudionika u prometu", upozorili su iz policije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.