Aligator na Floridi napao psa. Penzionerka ga pokušala spasiti, aligator ju je ubio

Screenshot: YouTube/WPBF 25 News

ALIGATOR od tri metra ubio je 85-godišnju ženu dok je pokušavala spasiti svog psa iz njegove čeljusti. Umirovljenica čiji identitet još nije objavljen šetala je jučer psa pored jezera u mjestu Spanish Lakes Fairways, kada je iz vode izašao aligator i zgrabio njenog kućnog ljubimca, piše Daily Mail

Žena je pokušala izvući psa iz njegovih čeljusti, no onda ju je aligator napao i odvukao u jezero, rekao je svjedok događaja za CBS News. Vlasti su kasnije pronašle njezino tijelo. Pas je preživio cijeli incident i veterinari mu liječe ozljede. Ovo je treća žrtva koju je na Floridi ubio aligator od prošlog srpnja. Stručnjaci za divlje životinje pronašli su aligatora na dnu jezera i izvukli ga van kako bi spriječili daljnje napade.

Na Floridi živi oko 1.3 milijuna aligatora. Može ih se naći u gotovo svim slatkim vodama na tom području, a ponekad i u slanoj. No broj napada na ljude je poprilično nizak. Na Floridi su od 1948. do 2021. zabilježena 442 slučaja neprovociranih napada, od kojih je 26 završilo smrtnim ishodom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.