Američki predsjednički kandidat Ron Paul ukrao slogan srpskoj rock pjevačici Slađani Milošević?!

AMERIČKI predsjednički kandidat iz redova Republikanske stranke Ron Paul kao slogan za svoju predizbornu kampanju koristi naslov pjesme srpske rock glazbenice Slađane Milošević "Legalize freedom".

Izvijestila je o tome putem priopćenja PR služba Slađane Milošević ističući kako aktivno prati sve što se događa na američkoj političkoj sceni te je slučajno primijetila da se natpis "Legalize freedom" pojavljuje u Paulovoj kampanji.

Natpis tiskaju na posterima, majicama, kapama i ostalom propagandnom materijalu koji služi u svrhu promocije kandidata Ron Paula, ističe Slađana.

"Do sada nisam čula da ga je netko koristio osim mene i ne znam kako su došli do slogana. Poslala  sam e-mail Paulovom uredu u Teksasu i timu koji je zadužen za njegovu izbornu kampanju. Još uvijek očekujem odgovor od Rona Paula kojeg sam obavijestila da je njegov izborni  slogan 'I want to legalize freedom' dio moje kompozicije koja se gotovo 12 godina nalazi u katalogu autorskih radova svijeta. Sve vrijeme dostupna je i na internetu. Željela sam da stupimo u kontakt jer mi se sviđa njegova politička platforma, često je istupao u Kongresu kao prijatelj Srbije i bori se, baš kao i moja pjesma, za pravednije društvo", zaključuje Slađana.

Na pitanje je li moguće pokrenuti sudski proces povodom kršenja autorskih prava, Slađana odgovara: "Nije mi poznato je li kongresmen iz Teksasa slučajno ili namjerno preuzeo naziv pjesme koja je 1999., u vrijeme vladavine Slobodana Miloševića, bila zabranjena na gotovo svim TV programima. Prošle godine napravljen je remake ove pjesme, spot je bio emitiran i na MTV-u, i već nekoliko mjeseci je na samom vrhu Jelen top-liste. U Americi je pitanje zaštite autorskih prava drugačije regulirano nego kod nas. Podsjetit ću vas da je Madona izgubila spor s modnom kućom koja je iskoristila naslov njezine pjesme 'Material girl' za naziv modne linije. Suviše sam 'sitan' autor da bih pokrenula sudsku parnicu protiv budućeg vladara svijeta", objašnjava Slađana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.