Američki tinejdžer filipinskom džunglom dva dana bos bježao otmičarima

NAKON što je dva dana bos lutao džunglom, američki 14-godišnjak Kevin Lunsmann je napokon uspio pobjeći svojim otmičarima.

Lunsmann je tijekom obiteljskog odmora na filipinskom otoku Tictabon otet u srpnju. Zajedno sa njim je oteta i njegova majka Gerfa Yeatts Lunsmann, koja ima američko državljanstvo, te njezin rođak rođeni Filipinac. Njih je uhvatilo 14 pripadnika islamističke militantne grupe Abu Sayyaf, koja je povezana sa Al Qaidom.

Majka puštena, a rođak ranije pobjegao otmičarima


Daily Mail je pisao kako su otmičari za njih tražili otkupninu, no još nije jasno je li ona i plaćena. Otmičari su u listopadu pustili majku tinejdžera. Njegov rođak Romnick Jakaria je uspio pobjeći prošlog mjeseca kada su se specijalne postrojbe filipinske vojske uspjele približiti kampu otmičara.

Na kraju je i dječak uspio pobjeći kada je rekao otmičarima da se ide okupati u potoku. Uz rijeku u džungli je uspio doći do "prijateljskog" sela. Njegov otac Heiko ga je u intervju CNN-u nazvao "herojem". "Bilo je to teških pet mjeseci. Strašno sam ponosan na svoga sina. Tako sam sretan", rekao je Heiko. CNN piše kako se prvi susret majke i sina nakon nekoliko mjeseci dogodio u američkom veleposlanstvu u Manili.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.