Amerikanac lažirao vlastitu smrt da izbjegne plaćanje alimentacije. Osuđen je

Foto: Grayson County Detention Center/CNN

Muškarac iz Kentuckyja, koji je lažirao vlastitu smrt kako bi izbjegao plaćanje alimentacije, osuđen je na više od 6 godina zatvora, prenosi CNN priopćenje tamošnjeg državnog odvjetnika.

Jesse Kipf je u siječnju 2023. pristupio havajskom registru smrti koristeći korisničko ime i lozinku liječnika iz druge države kako bi lažirao vlastitu smrt.

"Zatim je, kako je sam priznao, ispunio obrazac za izradu smrtovnice, dodijelio sebi ulogu medicinskog certifikatora i ovjerio svoju smrt koristeći digitalni potpis doktora. To je rezultiralo time da je Kipf bio registriran kao preminula osoba u mnogim vladinim bazama podataka," stoji u priopćenju.

Kipf je priznao da je lažirao vlastitu smrt, djelomično kako bi izbjegao svoje neplaćene obveze za alimentaciju, navodi se u dokumentu.

Pokušao prodati pristup na dark webu

Kipf je, koristeći ukradene vjerodajnice, također upao u sustave registra smrti drugih država, kao i u vladine i korporativne mreže, a zatim je pokušao prodati pristup tim mrežama na dark webu.

Kipf je osuđen na 81 mjesec zatvora i prema saveznom zakonu mora odslužiti najmanje 85% kazne. Nakon što bude pušten, bit će pod nadzorom Ureda za uvjetnu kaznu SAD-a tri godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.