Amerikanac optužen za ubojstvo supruge pobijedio na izborima za gradski odbor

Foto: Ured šerifa okruga Boone

AMERIKANAC iz Indiane, optužen za ubojstvo svoje supruge i bacanje njezina tijela u potok, pobijedio je na republikanskim izborima za gradski odbor. Pobjedu je ostvario iz zatvora.

Andrew Wilhoite (40) dobio je 60 od ukupno 276 glasova za mjesto u gradskom odboru Clintona, pokazali su rezultati izbora u okrugu Boone.

Kako piše Guardian, Wilhoite je uhićen krajem ožujka zbog sumnje na ubojstvo 41-godišnje supruge Elizabeth Nikki Wilhoite. Vlasti sumnjaju da ju je ubio udarcem u glavu s betonskom posudom za cvijeće. Wilhoite se od ožujka nalazi u zatvoru okruga Boone.

Sumnja se da je ženino tijelo bacio u potok s mosta

Nakon što je ženu ubio, njezino tijelo je stavio u auto i odvezao se do potoka udaljenog par kilometara od njihove kuće. Policija navodi da je tijelo mrtve žene bacio u potok s mosta. Nestanak Elizabeth Wilhoite prijavljen je 25. ožujka nakon što nije došla na posao. 26. ožujka policija je pronašla Elizabethino tijelo u potoku.

Sudski zapisi pokazuju da je Elizabeth 17. ožujka podnijela zahtjev za razvod. Par je bio u braku 12 godina.

Suđenje kreće krajem kolovoza

Suđenje Wilhoiteu pred porotom je zakazano za 29. kolovoza, stoji u sudskim spisima. Ako bude osuđen za kazneno djelo prije općih izbora 8. studenog, automatski će biti uklonjen s glasačkih listića. 

“U našem pravnom sustavu, svaka je osoba nevina dok joj se ne dokaže krivnja”, rekao je Brad King, jedan od ravnatelja izbornog povjerenstva Indiane.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.