Amerikanka ubila prijateljicu kapima za oči. Osuđena je za ubojstvo

Jessy Kurczewski Foto: Profimedia

Jedna je Amerikanka proglašena krivom za ubojstvo nakon što je otrovala svoju prijateljicu kapima za oči u saveznoj državi Wisconsin. Jessy Kurczewski (39) iz Franklina proglašena je krivom za namjerno ubojstvo i krađu nakon smrti Lynn Hernan, piše Sky News.

Kozmetičarka Hernan pronađena je mrtva u svom domu u Pewaukeeju u listopadu 2018. godine s lijekom na prsima, navodi se u kaznenoj prijavi. U to je vrijeme Kurczewski, za koju je obrana rekla da je "poput kćeri gospođi Hernan", pozvala policiju i rekla da njezina prijateljica nije pri svijesti i da je prestala disati. Rekla je kako postoji mogućnost da je 61-godišnjakinja suicidalna.

U tijelu otkriven sastojak koji se koristi u kapima za oči

Mrtvozornik je smrt Lynn Hernan proglasio sumnjivom nakon što je u njezinom tijelu otkrio tetrahidrozolin, sastojak koji se koristi u nekim kapima za oči i sprejevima za nos koji se izdaju bez recepta. 

Ako se proguta, tetrahidrozolin može dovesti do toksičnih razina u krvi. Lijek brzo prolazi kroz gastrointestinalne organe te dospijeva u krv i središnji živčani sustav, navodi Američka akademija za oftalmologiju.

Donijela prijateljici kontaminiranu vodu

Kurczewski je isprva govorila da je Hernan vjerojatno počinila samoubojstvo, ali kasnije je otkrila policiji da je svojoj prijateljici donijela bocu kontaminirane vode. Otkrila je da je voda sadržavala šest boca uobičajene američke marke kapi za oči, navodi se u tužbi, ali je navela kako nije mislila da će to usmrtiti Hernan jer je dosta dugo pila vodu.

Policija je također zaključila da je Kurczewski, koja je bila jedna od dvoje nasljednika Lynn Hernan, od nje ukrala 290.000 dolara. Tijekom trotjednog suđenja odvjetnica Donna Kuchler, koja je branila Kurczewski, tvrdila je da je Hernan počinila samoubojstvo jer je bila depresivna i bolesna te je zlouporabila lijekove.

Porota: Ubila je s namjerom da je opljačka

"Svi su na mjestu događaja zaključili da je riječ o samoubojstvu. Dame i gospodo, bilo je to samoubojstvo. Izgledalo je kao samoubojstvo", rekla je tijekom završne riječi. Ali porota i sutkinja Jennifer Dorow stali su na stranu tužiteljstva koje je tvrdilo da je Kurczewski, motivirana pohlepom, ubila Hernan s namjerom da je opljačka.

Presuda bi trebala biti izrečena 7. prosinca. Optužba za ubojstvo nosi obaveznu doživotnu kaznu, a optužba za krađu kažnjava se s maksimalno pet godina zatvora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.