Ante Dulčić Medo optužen za ubojstvo kolekcionara: U apstinencijskoj krizi ubio za 1.700 kuna

SVE JE spremno za suđenje 38-godišnjem Anti Dulčiću zvanom Medo, koji je početkom prosinca prošle godine u Splitu ubio 67-godišnjeg kolekcionara Vinka Višića. Vijeće Županijskog suda odbilo je prigovor branitelja Željka Gulišije te potvrdilo optužnicu.

I do 40 godina zatvora...

Višića je ubio u njegovom stanu u Washingtonovoj ulici. Zatukao ga je bejzbol palicom, hitno mu je trebao novac za heroin. Optužen je za teško ubojstvo iz koristoljublja, za što je predviđena i kazna dugotrajnog zatvora do 40 godina.

Nakon što se riješio Višića, Dulčić je pokupio zbirku starog novca. Premda je vrijednost procijenjena na pet tisuća eura, Medo se riješio zbirke za 1,700 kuna. Prodao ju je drugom kolekcionaru.

Bejzbol palicu kojom je zatukao kolekcionara ostavio na ulazu u stan

Policija nije imala previše problema u pronalasku počinitelja teškog kaznenog djela. Dulčića su identificirali preko otisaka, a kako je već bio prijavljivan zbog krađa, imali su sve potrebne podatke. Djelo je brzo priznao. Većinu novca spiskao je na drogu.

Istražiteljima je brzo priznao što je napravio. Poznavao je Višića od ranije, čuo je da kod kuće drži kufer pun novca. Osim zbirke, pokupio je i filateliju, dvije stare knjige i Bibliju. Stan je zaključao Višićevim ključem. Riješio se i ključa i jakne, no policija ga je uhvatila u istim hlačama koje je nosio na dan ubojstva. Nije se previše zamarao uklanjanjem dokaza. Kad su istražitelji ušli u stan, prvo što su ugledali bila je - bejzbol palica! 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.